Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Novosti -> Novosti
Arhiva novosti 2004.
Arhiva 2004. | Arhiva 2005.
23.12.2004. - U kino dvorani Graditeljske tehničke održana je školska priredba, a nakon nje u prostorima naše škole dobrotvorni božićni sajam s kojeg će prikupljena sredstva biti predana Autonomnoj ženskoj kući.
26.11.2004. - Učenici I. razreda posjetili su u Tehnički muzej (stalni postav, Teslini pokusi, rudnik, planetarij). Učenici II. razreda bili u Muzej grada Zagreba (stalni postav muzeja od pretpovijesti do XX. st. i arheologija in situ). Učenici III. razreda u Arheološkom muzeju (novi stalni postav muzeja Pretpovijesne zbirke, izložbe antičke, srednjovjekovne i numizmatičke muzejske zbirke; izložba Ratnici – na razmeđu istoka i zapada – starije željezno doba u kontinentalnoj Hrvatskoj). Učenici IV. razreda u muzeju Mimara na izložbu 7000 godina perzijske umjetnosti.
15.11.2004. - Za Dan školskih knjižnica odlučili smo spojiti ugodno s korisnim. Kako smo to izveli i kao je to izgledalo, pogledajte ovdje. Malo teksta, malo slika i puno dobre zabave. Ne zamjerite onima čije slike budete gledali. Potrudite se pa se i vi nađite na kojom slici.
15.11.2004. - I ove godine se nastavlja suradnja Geodetske tehničke škole s Knjižnicama grada Zagreba. Pročitajte kako su nam otvorili svoje vrata i još jednom, prvim razredima, pokazali što "skrivaju" iza njih.
19.10.2004. - Za učenike IV. razreda dr. Ana Lapčević je uime Centra za edukaciju i savjetovanje žena održala predavanje na temu spolnosti, posebno reproduktivnog zdravlja. Tom prilikom učenicima su podijeljene brošure Nataše Bijelić "Tamna strana ljubavi".
18.10.2004. - Aktivnosti tijekom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenoga) i Dana knjižnica (25. listopada 2004.)
1. Darujmo knjigu - izložba poklonjenih knjiga
2. Susret sudionika natječaja "Erato": učenici naše škole s učenicima Graditeljske tehničke škole
3. Posjet prvih razreda Gradskoj knjižnici i HAZU
4. Posjet sajmu knjiga "Interliber" i sajmu "Educa"
1. Pod nazivom "I mala knjižnica može biti bogata knjigama" počinjemo 15.10.2004. akciju skupljanja knjiga za našu knjižnicu. Dolaze u obzir samo dobro uščuvane i zanimljive knjige koje će naći čitatelje. Takve su sve knjige koje izlaze u Večernjem i Jutarnjem, ali i druge. Knjige donesite osobno u knjižnicu. Akcija traje do Dana školskih knjižnica (25.10.2004.) kad ćemo objaviti rang-listu darovatelja. Poklonjene knjige bit će izložene u knjižnici. Svakome darovatelju na dar jedan označivač knjiga (bookmarker).
2. Na susretu učenika dviju škola proglasit ćemo najboljeg darovatelja kojeg čeka i malo (nadamo se ugodno) iznenađenje. Proglasit ćemo i najbolje korisnike knjižnice u prošloj šk. godini. Organiziramo zajedničko druženje uz poeziju.
3. Između 20. i 30. listopada prvi će razredi obići Gradsku knjižnicu na Starčevićevom trgu (pokraj Glavnog kolodvora) i Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti s galerijom slika starih majstora. Detaljne upute dobit ćete naknadno.
4. Organiziran posjet sajmovima "Educa" i "Inerliber" svake godine za vrijeme "Mjeseca knjige" pruža mogućnost našim učenicima i nastavnicima da se upoznaju s novim izdanjima knjiga i novitetima u poslovno-informatičkoj opremi.
13.08.2004. - Sretni petak 13. Došli su napokon i rezultati za pjesme u ERATO Teen konkurenciji. Sada znamo tko će ići u zbirku, tko na cd, a tko u oboje. Tako će pjesme "Majčina tuga" Ane Kadić, "Ponekad" Tanje Listar, "Duga lutanja" Marjane Bičvić, "Prijetelju Kreši" Ivone Golubić, "Tvoje ime" Marine Baralić, "Psi lutalice" Nikoline Butorac, "Ti" Kristine Dubravac i "Dobar dan i do sutra, luko" Vedrana Vrhovca biti objavljene na CD-u i u knjizi, a pjesme "Dosta mi je tebe" Janje Filipović, "Osmijeh" Ines Meštrović, "Bezvoljna" Kristine Glogovšek, "Prvašica" Jasmine Vidović, "Očajna ponavljačica" Kristine Bermanec i "Volim te" Marije Lucić biti objavljene na CD-u. To je zasigurno lijepo postignuće te od srca čestitamo onima koji su doživjeli da im se objave lirska dostignuća. Nije loše za prvi put, druge će godine biti još bolje. I oni kojima će pjesma biti objavljena i oni kojima neće trebaju se potruditi za drugi put. Zahvaljujemo svima na velikom trudu.
17.07.2004. - Po svemu sudeći sve će poslane pjesme naći svoje mjesto na CD-u: svih 8500 pjesama iz svih krajeva svijeta pa tako i 15 učeničkih radova iz naše škole. Što se tiče zbirke, tu je broj pjesama ograničen, pa će u njoj biti mjesta samo za odabrane radove. S nestrpljenjem očekujemo i te rezultate.
13.07.2004. - Jučer smo saznali da su sve tri naše pjesme u ERATO natječaju prihvaćene za objavljivanje u zbirci i na CD-u. Među 8500 pjesama našu su školu predstavljale u ovoj konkurenciji sljedeće pjesme: A nisam autorice A. Ornik, Za ljubav vašu autora N. Butorca te Prodani život autora M. Lovrića. Očekujemo ovaj tjedan i rezultate u natječaju ERATO Teen, nadajući se da će se među odabranim pjesmama za zbirku i CD naći i poneka učenička pjesma. Inače 10 najboljih pjesama u sve tri kategorije (među kojima nažalost nema naših) već je odavno poznato (od kraja lipnja).
18.06.2004. - LJETNA POSUDBA - Učenici koji su aktivno koristili knjižnicu i s kojima nije bilo većih problema s vraćanjem posuđene knjižnične građe, mogu posuditi nešto za čitanje (možda neku obimniju lektiru za iduću školsku godinu) TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA.
Knjižnica će biti otvorena do 9. srpnja (i ponovo od 23. kolovoza) 2004. pa u slučaju potrebe možete doći. Moguće je i najaviti se putem e-mail-a nbutorac@geoskola.hr.
14.06.2004. - Evo kako ste glasovali za najbolju lirsku pjesmu GTŠ-a. Primijetili smo da vam se nije baš dalo previše čitati, tako da ste obično čitali samo kraće pjesme i za njih glasovali.
31.05.2004. - Povodom Dana grada Zagreba održali smo mali poetski recital i otpjevali nekoliko pjesama o Zagrebu. Ovdje možete pročitati cijeli osvrt.
25.05.2004. - Ove godine škola je sudjelovala na Erato - godišnjem natječaju za najljepšu lirsku pjesmu. Na natječaj je poslano oko 15 pjesama u Teen konkurenciji (koja uključuje vaše radove) te kategoriji za odrasle u kojoj su sudjelovali profesori, odnosno djelatnici škole. Na ovim stranicama objavljujemo vaše radove i otvaramo mali natječaj za najbolju školsku pjesmu. Pogledajte te pjesme, pročitajte ih, razmislite i napišite nam e-mail i tako glasajte za najbolju pjesmu. Natječaj je otvoren do kraja idućeg tjedna, dakle zaključno s 04. lipnjem 2004. Dajte glas jednoj pjesmi (po mogućnosti ne svojoj:-) samo jednom(!). Rezultate bismo objavili tjedan iza, a možda za najbolju/najbolje pjesme bude i kakva mala nagrada. Da barem učenici koji su se potrudili budu nagrađeni za trud jer, budimo realni, na državnoj razini bit će teško napraviti dobar rezultat.
14.05.2004. - Dan maturanata proveli smo u Tuhelju...
13.04.2004. - Ove smo godine za Uskrs surađivali s Graditeljskom školom u jednoj maloj uskrsnoj radionici gdje smo se zabavljali radeći pisanice i ostale uskrsne ukrase. Opširnije o tome pročitajte ovdje.
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Mario Lovric. Su-urednik Kristijan Trucek. Zadnja izmjena 24.11.2005.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na