Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Aktivnosti -> Kazališta
S učenicima u kazalištu
01.03.2006 - U prvom smo polugodištu šk. god. 2005/2006. uspjeli vidjeti dvije kazališne predstave. Nakon Brata magarca (29. rujna ), vidjeli smo pred sam Božić (29. prosinca) i simpatičnu komediju Što je muškarac bez brkova prema romanu Ante Tomića. U ugodnom ambijentu kazališne scene KNAP svi su se vrlo ugodno osjećali: i nekoliko naših učenika i odrasli gledatelji. Redateljica Aida Bukvić i dramaturginja Lada Kaštelan uvjerljivo su prenijele na scenu humoristične likove romana i onu atmosferu komike koja je dobronamjerna i nevina, bez onih crnokritičnih tonova koje smo vidjeli u istoimenom filmu. Ako bismo željeli, dakle, usporediti film s knjigom i kazališnom predstavom, nameće se zaključak da je predstava slijedila atmosferu i ton romana, dok je film njegova slobodnija obrada. Nama koji smo bili na predstavi bilo je i više nego dobro: ugodan ambijent malog kazališta, odlična gluma, uigrana predstava… sve je to bio razlog za uživanje. Možda i više nego pri čitanju knjige! Šteta što je bilo malo zainteresiranih; da su znali što propuštaju, vjerojatno bi kupili ulaznicu. Proveli bi se bolje nego mogu i zamisliti! Tako vam poručujemo nas nekolicina učenika 1. c i knjižničar.
10.10.2005 - Pročitajte osvrte s predstave "Brat magarac". Jedan je napisao Domagoj Dabac (1.d), a drugi Manaše Čačković (1.c). Također pročitajte i knjižničarev komentar na događaje prije, za vrijeme i poslije predstave. A tu je i nekoliko sličica: Pic1 | Pic2 | Pic3.
U protekloj godini uspjeli smo otići na nekoliko zanimljivih i dobrih predstava. Najviše smo bili u Gavelli. Od svih predstava komedija G. Faydeaua:"Mladoženja Barillon" bila je najzanimljivija. Učenici su svojim pismenim osvrtima pokazali da je ta komedija njima bila najdraža. Atraktivnu predstavu u ZKM-u "Mi djeca s kolodvora ZOO" sa tematikom "droga i borba protiv nje" ostavila je dubok dojam na mlade. Zapažanja o toj predstavi i knjizi po kojoj je rađeno ovo kazališno djelo napisala je i jedna majka koja je zajedno s kćerkom bila na predstavi. Vrlo nas je veselilo da su se u jednu ovakvu akciju kulturnog i odgojnog značaja uključili, uz učenike, i pojedini roditelji. Pic1 .
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Mario Lovrić. Zadnja izmjena 01.03.2004.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na