Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Djelatnici -> Korištenje knjižnice
Rang-lista posuđivanja knjiga za odrasle korisnike (2004.)

Cjeloukupna rang lista. | Rang lista za 2005/2006. godinu.
Da ne bi mislili učenici kako samo njih stalno ocjenjuju i da su oni jedini ovdje pod povećalom, stavili smo ovu rang-listu odraslih korisnika, tako da i oni budu malo ti koji su ocjenjivani. Nije baš da možemo ocjenjivati njihovo znanje iz pojedinog predmeta, bio to onaj koji predaju ili koji ne predaju, ali zato možemo ocjenjivati koliko su oni dobri čitatelji, odnosno koliko je knjiga prošlo kroz njihove ruke.
U ovu rang-listu su uključena djela koja su do sada, otkad postoji elektronska evidencija, posudili svi profesori. Naravno, nećemo ih sve navesti, već samo one koji su imali toliko posudbi da je to hvale vrijedno spomena. Da malo razjasnimo pravila igre. Broji se pojedina knjižnična jedinica, ne produžavanje iste, niti ponovna posudba iste. A ne broji se niti posudba npr. rječnika engleskog jezika jer je on korišten kao pomoć u nastavi engleskog jezika, a ne kao ugodno štivo za čitanje pri svjetlu noćne lampe. Sad kad je to razjašnjeno, evo i liste:
RANGLISTA NAJBOLJIH KORISNIKA
1. mjesto - Nikić - 63 posudbe
2. mjesto - Matanić - 43 posudbe
3. mjesto - Aboud - 35 posudbi
4. mjesto - Kopeti - 32 posudbe
5. mjesto - Jaklinec - 30 posudbi
Ima tu još nekoliko korisnika koji su zavrijedili da ih se spomene, a to su Bokulić, Jajtić, Kalember i Šimić koji imaju preko 20 posudbi, dok svi ostali imaju manje od toga. Ne bi vjerovali, ali ima i korisnika koji imaju 0 (nula) posudbi. Koji su to nećemo navesti, ali sve je to u redu jer zbilja neki nisu zainteresirani za čitanje, a vjerojatno imaju i drugog posla pa nemaju vremena za takvo štivo. A da im uvedemo obveznu lektiru?:-)
Na kraju samo čestitke najboljim profesorima, barem što se tiče čitanja knjiga. Nadamo se da se neće umisliti i da će i dalje pružati lijep primjer učenicima. Bravo!
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar, prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Kristijan Trucek. Zadnja izmjena 23.03.2006.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na