Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Aktivnosti -> Najave
Najave budućih aktivnosti
AKTIVNOSTI TIJEKOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE (15. LISTOPADA - 15. STUDENOGA)
I DANA KNJIŽNICA (24. LISTOPADA 2005.)
1. OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŠKOLSKIH KNJIŽNICA održat će se 24. listopada u 18 h. Prigodan program odvijat će se u slobodnoj učionici na 3. katu Škole. Program će se sastojati od:

1. Uvodne riječi knjižničara
2. Nastupa tamburaškog orkestra
3. Javnog izvlačenja sretnog dobitnika u igri "Jedna obitelj - jedna članska iskaznica", iznošenja rezultata ankete i učeničkog kviza,
2. POSJET PRVIH RAZREDA GRADSKOJ KNJŽNICI I HAZU
Početkom studenoga prvi će razredi obići Gradsku knjižnicu na Starčevićevu trgu (pokraj Glavnog kolodvora) i Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti s galerijom slika starih majstora. Učenici će doći pred Gradsku knjižnicu u 8.30h, a zatim će u pratnji knjižničara i nastavnika geodezije obići Knjižnicu. Slijedi zajednički odlazak u HAZU. Nakon toga, u dogovoru s nastavnikom, slijedi povratak u školu.
3. POSJET SAJMU KNJIGA "INTERLIBER" (knjižničar s grupom zainteresiranih učenika između 08. - 12. studenoga, izvan nastave)
Organiziran posjet "Interliber-u" svake godine za vrijeme "Mjeseca knjige" pruža mogućnost našim učenicima i nastavnicima da se upoznaju s novim izdanjima knjiga, a knjižničaru i nabavu desiderata po najpovoljnijim cijenama - ukoliko to bude moguće.
Ostalo
Provodimo projekt među prvim razredima "Svaka obitelj - jedna knjižnična iskaznica". U suradnji s roditeljima i profesorima hrvatskog jezika nastojimo privoliti učenike da se upišu u gradsku knjižnicu afirmirajući pozitivan odnos učenika prema korištenju knjižnice, kako školske, tako i gradske, a istovremeno i roditelje senzibilizirati za korištenje knjižnog fonda, posjećivanje kazališnih predstava zajedno sa svojom djecom, prisustvovanje školskim priredbama itd.
Projekt "2. božićni CD" značio bi obogaćenje zamisli koju smo ostvarili prošle i pretprošle godine. Snimili smo (uz pomoć vanjskih suradnika) božićnu pjesmu "Dobrodošlica Božiću" i neke recitacije. Ove bismo godine napravili nekoliko naših skladbi kako bi se CD mogao nazvati autorskim. Naših bi dvoje do troje učenika pripomoglo u vokalnoj i glazbenoj interpretaciji na snimanju i, naravno, na božićnoj priredbi.
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Mario Lovrić. Zadnja izmjena 20.10.2005.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na