Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Općenito -> Kurikulum knjižničara
Kurikulum knjižničara
Rođen sam 1955. u Zagrebu, a u svom rodnom gradu završio sam na Filozofskom fakultetu komparativnu književnost (A predmet) i francuski jezik (B predmet) još davne 1979. godine.
Nakon odsluženja vojnog roka, već ujesen 1980., počeo sam raditi u školi (OŠ Gornje Jesenje - danas, nekad "August Herceg-Brko"), a do danas sam promijenio sveukupno desetak što osnovnih što srednjih škola, radeći kao profesor francuskog, hrvatskog i u zadnjih nekoliko godina kao knjižničar Geodetske tehničke škole.
Radeći i studirajući uspio sam završiti studij kroatistike i studij bibliotekarstva, što mi je omogućilo da se lakše zaposlim u rodnom gradu.
Na mjestu stručnog suradnika-knjižničara u Geodetskoj tehničkoj školi radim od 11.09.2000., a prije toga sam devet godina bio zaposlen u OŠ Vukovina.
U društvu s knjigama uvijek sam se najbolje osjećao, pa mi se moj izbor zanimanja čini prirodnim i poželjnim. Osim toga, posao knjižničara pruža dosta slobode i mogućnosti kreativnog rada s učenicima, pa mogu reći da to nastojim koristiti, koliko mi cjelokupna školska situacija i moje mogućnosti dopuštaju.
Mislim da u svom radu uspijevam, barem neke, motivirati na čitanje i druženje s knjigama, razvijati potrebu prema književnosti i znanju općenito, pa i pomoći učenicima u njihovim konkretnim potrebama.
Nastojeći potaknuti učenike na neke oblike slobodnih aktivnosti, pokušavamo se družiti s poezijom i glazbom. Iz tog su druženja nastali naši recitali, male glazbene priredbe i pokušaji snimanja CD-a. Zajednički planiramo i ove godine napraviti (a nešto smo već od toga i ostvarili) neke nove audiovizualne i elektroničke zapise povodom Božića, Valentinova.
Izrada web-stranica knjižnice polako dobiva svoje konture, pa se nadamo da će i one potaknuti učenike na nove oblike suradnje.
Ljubav prema knjizi nastojim prenijeti i svojoj djeci Nikolini (18 godina) i Ivanu (13 godina), zajedno sa suprugom Verom, velikim ljubiteljem dobre knjige.
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Mario Lovrić i Kristijan Trucek. Zadnja izmjena 24.11.2004.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na