Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Općenito -> Indeks
Informacije, molim!
Dobrodošli na web-stranice knjižnice Geodetske tehničke škole! Sada kada ste nas locirali na webu i fizički na trećem katu škole, u potpunosti ste naši. Ma šala, to je samo dobar početak za jedno divno prijateljstvo koje će (ili bi moglo) trajati godinama (naravno ako ste se tek upisali).
Za sve informacije oko toga što se ovdje zbiva ili što se zbivalo te što se nudi i na što sve imate pravo, trebate se malo prošetati po ovim stranicama i u potpunosti upiti njihov sadržaj, a možete se zaletiti i do same knjižnice pa malo zagnjaviti knjižničara. Njegovog mladog asistenta nemojte puno gnjaviti jer vam on ne zna ama baš ništa. Ajde dobro, zna nešto, ipak je tamo godinama.
Otkad se prije nekoliko godina smjestila i otvorila na sadašnjoj lokaciji, knjižnica je doživjela neke promjene u svojoj povijesti. Koje su to točno, nema smisla sad tu nabrajati, ali je važno napomenuti da to nije neko mračno mjesto gdje su knjige prašnjave i u raspadnom stanju, a knjižničar pogrbljen starac sa štapom i bradom do koljena (makar se tako ponekad osjeća:-)). Knjižnica je vedro mjesto gdje ponekad zna biti i vrlo zabavno. To treba vidjeti i tome treba prisustvovati. Dakle, nemojte se sramiti, nego uđite i nasmijte nas svojom glupošću dok posuđujete knjigu nepostojećeg naslova (kao npr. "Misaonu vječnost").
Ma u redu je to, nije lako popamtiti sve te knjige za lektiru. Već ćemo se nekako snaći i probati dešifrirati naslov knjige koju tražite (i obećajemo da se nećemo smijati...previše:-)). Knjižnica nije krcata samo knjigama za lektiru, već i drugim naslovima. U svoju statistiku možete "ubaciti" i nešto nelektirnog štiva, a mi ćemo to sve lijepo zbrojiti i usporediti s drugim podatcima, napraviti našu malu polugodišnju rang-listu, reći kako je vaš razred bio loš u posuđivanju knjiga i da se treba malo popraviti ako se želi maknuti s tog neslavnog zadnjeg mjesta. A statistika svakog pojedinca ovisi o tome kako će ukupni zbroj razreda izgledati, a taj pojedinac će biti izdvojen kao jedan od najaktivnih korisnika i pohvaljen. To nije teško napraviti, 100 pročitanih knjiga po polugodištu zbilja je sitnica...
Mislite da je to kraj? Nije, ima još. Nakon što postanete slavni čitatelji, vrijeme je da se aktivno uključite u rad knjižnice i pomognete nam da budemo još bolji. U čemu god da ste sposobni ili želite razviti neke svoje talente, ne ustručavajte se, nego nam se javite i mi ćemo to iskoristiti najbolje što znamo (pogledajte dio koji se zove Aktivnosti). A tek kad dospijete na stranice prijatelja knjižnice, tad ste stvarno uspjeli. Naravno, škola su i učenje uvijek na prvom mjestu. Nemojte zanemarivati svoje dužnosti, nego budite aktivni. Učite redovito, užitak dobivanja dobrih ocjena je nemjerljiv. A da ne spominjemo kako će to korisno biti za vaše školovanje, što naravno logički i slijedi iz prethodne rečenice.
Za kraj još nekoliko riječi o knjigama koje se nalaze u knjižnici. U slučaju da ste se ugodno zavalili u naslonjač i prisjetili kako trebate posuditi knjigu, a ne da vam se dolaziti u knjižnicu - imamo rješenje. Na on-line katalogu knjiga možete provjeriti sve o knjigama u knjižnici GTŠ-a (i šire), te o njihovoj dostupnosti. Ne zaboravite pročitati onaj mali podatak o ažuriranju baze podataka knjiga na toj stranici.
A sad, za početak, krenite posuditi koju knjigu knjigu!:-)
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Mario Lovrić i Kristijan Trucek. Zadnja izmjena 24.11.2005.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na