Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Aktivnosti -> Glazbena ostvarenja
Glazbena ostvarenja
U knjižnici smo promovirali CD i kasetu puhačkog orkestra KUD-a "Sloga" iz Ravne Gore. Od dvojice učenika iz tog gradića jedan je član spomenutog limenog sastava. Obojica su s oduševljenjem ispričali prošlost i sadašnjost tog društva i Ravne Gore. Njihov CD sa zanimanjem su poslušali nazočni učenici.
Pred kraj školske godine nekoliko je učenika i profesora, uz dosta truda i dobre volje, izdalo CD - s maturantskom pjesmom "Školi je kraj" i originalnom francuskom verzijom Champs-Elysées, po kojoj je rađena i naša pjesma. CD se rado sluša u knjižnici, a mogao se čuti i na nekoliko radiopostaja. To je bio povod što nas je posjetila novinarka Radio Zagreba, a bili smo i gosti Radio Zaprešića. Svima koji su sudjelovali u tom projektu bilo je to jedno novo i nezaboravno iskustvo u druženju s glazbom.
Prezentacija božićnog CD-a 2003. godine
Mala grupa već provjerenih simpatizera knjižnice sastalo se da obilježi skori dolazak Božića. Najaktivniji u tome su bili, kao i obično, Janja Filipović (recitirala je božićnu pjesmu D. Domjanića), Ana Doneski ("Na Božić" - pjesma Ive Čuvalo) i Angela Vidović ("Božić je danas" - pjesma D. Najčinovića). "Dobrodošlicu Božiću" recitirao je i otpjevao učenik Jasmin Konjić. Stihove Božice Jelušić je, za tu priliku, uglazbio knjižničar, a u aranžmanu mu je pomogao njegov glazbeni suradnik Miro Cvija. Od tradicionalnih pjesama, uz pomoć Karoline Kurtanjek i Gabrijele Vidmar, snimili smo nekoliko poznatih napjeva (Tiha noć, Radujte se narodi, Svim na zemlji mir veselje). Pjesme smo ponovno snimili u studiju braće Ošlaj. U izradbi omota za CD uz knjižničara, najaktivniji je bio Borna Čajić, koji je za tu priliku "upregnuo" svoje računalo. Nakon slušanja CD-a i božićnih čestitki, dogovorili smo se da do drugog Božića još bolje uvježbamo recitacije i "Dobrodošlicu Božiću".
Božićna priredba 2004.
Zahvaljujući trudu nekoliko profesora i učenika, ove smo školske godine uspjeli prirediti prilično zanimljiv recitatorsko-glazbeni božićni program, ali i humanitarni božićni sajam. Prvi dio održao se u kino-dvorani Graditeljske tehničke škole, a sajam u holu naše škole. Veliku zaslugu za dobar prijam kod publike imale su atraktivne učenice-voditeljice, naš rock-sastav (učenici 4. razreda), a ponajviše Marina Baralić. Ona je svojim vokalnim interpretacijama poznatih božićnih pjesama i naše "Dobrodošlice Božiću" doprinijela stvaranju pozitivne atmosfere i dobrog raspoloženja u gledalištu. I drugi dio božićnog programa je bio prilično uspješan. Dosta se toga prodalo, tako da su na kraju svi bili prilično zadovoljni, kako i priliči predblagdanskom ugođaju.
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Mario Lovrić. Zadnja izmjena 14.02.2005.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na