Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Novosti -> Novosti
Po čemu ćemo pamtiti prošlu školsku godinu? (Rezime)
Arhiva 2004. | Arhiva 2005. | Rezime školske godine 2004./'05.
U suradnji s prijateljima snimili smo novu verziju maturantske pjesme "Školi je kraj", ovaj put u rock-verziji. Pjesma se svidjela maturantima koji su njome pozdravili svoje razrednike preko Krugovalne postaje Zaprešić. Prva je verzja i ove godine izvedena na Obiteljskom radiju. Za božićnu priredbu Marina Baralić je otpjevala našu pjesmu "Dobrodošlica Božiću" (na stihove Božice Jelušić). I ta je pjesma našla mjesto na nekoliko radiopostaja u predblagdansko vrijeme (Radio Velika Gorica, Katolički radio, Radio Zaprešić).
Nastavili smo tradiciju odlaska prvih razreda u KGZ i HAZU. O tome smo napisali članak koji je objavljen u knjižničnom časopisu HKD-a Novosti.
Također smo nastavili posjećivati kazališta nastojeći privući učenike, ali i odrasle: školske kolege i roditelje učenika. Tako smo 16. siječnja u kazalištu "Vidra" pogledali predstavu "Zabranjeno smijanje", našeg poznatog dramatičara Mire Gavrana.
U suradnji s dvoje učenika prvih razreda (Irena Pogačić i Igor Rizvić) i njihovom profesoricom hrvatskog jezika izabrali smo nekoliko literarnih radova i, nakon manjih zajedničkih preinaka, poslali ih na Lidrano, prvo u novozagrebačku I. gimnaziju, a zatim, tijekom proljetnih mjeseci, na gradsko natjecanje u zagrebačkoj XI. gimnaziji pri Pedagoškoj akademiji. Tamo je naš rad prošao (pjesma "Jesmo li i mi krivi?"), a za nju smo i nagrađeni u lipnju vrijednim knjižnim nagradama. Na svečanosti podjele diploma, uz učenike i mentore, bili su prisutne i vodecće osobe gradskog ureda za obrazovanje i šport. Naš nagrađeni učenik Igor Rizvić, zbog opravdanih razloga, nije mogao doći pa smo mi, njegovi mentori, umjesto njega preuzeli diplomu. Pogledajte slike ovdje:
Pic 1 | Pic 2 | Pic 3
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Mario Lovric. Su-urednik Kristijan Trucek. Zadnja izmjena 24.11.2005.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na