Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Novosti -> Posjet knjižnici 2006.
Posjet prvih razreda Gradskoj knjižnici 2006.g.
Taj dan bila je srijeda, u rujnu 2006. Poslije geodezije krenuli smo prema Starčevićevom trgu gdje se nalazi Gradska knjižnica. Knjižničar nas je odveo u knjižnicu kako bismo se znali sami snaći među svim tim knjigama, pomoći si i zapisati signaturu u elektroničkim katalozima. Našli smo se ispred knjižnice u 12 h. U knjižnici nas je dočekalo dvoje voditelja koji su nas trebali povesti u obilazak knjižnice. Podijelili smo se u dvije skupine. Obišli smo 5 odjela, a to su: informativno-posudbeni odjel, čitaonica novina i časopisa, čitaonica priručnika i zbirki, glazbeni odjel, odjel za djecu i mladež te medioteka.
Informativno-posudbeni odjel osigurava svim članovima stručnu informaciju (osobno, telefonski ili pismeno) te pomoć kod odabira stručne i znanstvene literature iz svih područja prirodnih i društvenih znanosti kao i književnosti. Na tom odjelu možemo slobodno posuditi knjige. Zatim su nam pokazali čitaonicu novina i časopisa. Čitaonica članovima nudi na korištenje novine, tjednike i časopise (1200 naslova, 13000 svezaka) obrađenih i dostupnih pretraživanju putem abecednog kataloga. Uz to, spomenuli su nam i čitaonicu priručnika i zbirki koja se nalazi na drugom katu. Otišli smo i do glazbenog odjela. On sadrži oko 20000 jedinki audiovizualne i notne građe. Nudi korisnicima kompaktne zvučne ploče (CD), zvučne i video kasete, gramofonske ploče, note, glazbene časopise i priručnike. Polako smo krenuli prema podrumu gdje se nalaze knjige. Uz stepenice, došli smo i do posljednjeg odjela. Taj odjel naziva se medioteka. Medioteka je prostor multimedijskih aktivnosti Gradske knjižnice namijenjen članovima svih dobnih skupina.
Tu je završilo naše razgledavanje. Zahvalili smo se i izašli iz knjižnice. Dok nas je knjižničar fotografirao pred Starčevićevim spomenikom imala sam osjećaj da sam naučila nešto novo i korisno. Upoznali smo se s nekim mogućnostima korištenja knjižnice o kojima nismo ništa znali, a sve je to dostupno za 50 kn godišnje. Zaista, nije puno, pa će sigurno poneki učenik, kao što sam i ja, postat član KGZ-a. Poslije slikanja smo se pozdravili i krenuli svatko svojoj kući.
Anita Pavelić, 1.A
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Mario Lovrić. Su-urednik Kristijan Trucek. Zadnja izmjena 03.11.2006.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na