Datum:
    
Geodetska tehnička škola, Zagreb - knjižnica
Ministarstvo znanosti i tehnologije Hrvatska akademska i istraživačka mreža Sveučilišni računski centar
Knjižnica Geodetske tehničke škole -> Novosti -> Međunarodni dan školskih knjižnica
Kako smo obilježili Međunarodni dan školskih knjižnica 23.10.2006.
Za Međunarodni dan školskih knjižnica, mojoj je stručnoj suradnici- pedagoginji Ardoji Ornik pala na um sretna misao kako da objedinimo interes naših učenika, njihovu buduću struku i pisanu riječ. Izbor je pao na autoricu knjige "Geodetske priče" Branku Seissel. Nisam dugo oklijevao: ravnateljica je nazvala svoju poznanicu Branku, a ja sam nastavio komunicirati s autoricom i istovremeno pripremati učenike i nastavnike za susret.
Susret je protekao u čitanju odlomaka iz knjige, koji su ilustrirali autoričin živ osjećaj za zapažanje i pronalaženje duhovitih situacija u njenom svakodnevnom životu geodeta-terenca. Motivirana i ponekim pitanjem, Branka Seissel je i u neposrednom susretu s mladima pokazala kako ju još uvijek krasi živ duh i neiscrpna energija za aktivnošću, druženjem i davanjem usprkos njenim godinama.
Njena geodetska robinzonijada očarala je i one koji (poput mene) nisu mogli ni slutiti što sve nosi sa sobom život geodeta. Nadam se da su to osjetili i ponijeli sa sobom i neki od učenika, a siguran sam da je taj susret duhom obogatio maturanticu Martinu Šabarić (inače dobitnicu nagrade za najbolju korisnicu u knjižnici) koja je i nakon susreta ostala s autoricom i knjižničarom u ugodnom ćaskanju. A i bilo je razloga. Autorica je i o njezinom ocu (također geodetu) u svojoj riznici sjećanja sačuvala poneki dragulj.
Za sve tekstove na web stranici knjižnice odgovoran knjižničar prof. Nikola Butorac.
Stranice izradio i uređuje Mario Lovrić. Su-urednik Kristijan Trucek. Zadnja izmjena 03.11.2006.
Sva pitanja, komentare, prijedloge i kontakt u vezi s web-stranicom pošaljite na