Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Slobodne aktivnosti
Sreća se množi kada se dijeli. PDF Ispis E-mail
Autor Ratko Medan   
Ponedjeljak, 10 Travanj 2023 00:00

Istaknut ćemo rad našeg Kluba volontera geodez&ja koji se može pohvaliti brojnim humanitarnim akcijama.

Akcija prikupljanja plastičnih čepova do skupih lijekova traje neprekinuto dugi niz godina, a započela ju je nastavnica M. Matošević. Volonteri godišnje prikupljaju tisuće čepova i doniraju ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Na dvama mjestima u školskim hodnicima postavljeni su plastični spremnici u koje se mogu odložiti čepovi, a plastične se boce mogu ubaciti u spremnik u podrumu škole. Sakupljanjem povratne ambalaže ostvaruju se novčani prihodi s kojima se kupuju materijali za izradu psećih kućica. Kućice pružaju sklonište napuštenim životinjama, a do sada su pronašle velik broj vlasnika. Tijekom hladnijeg vremena volonteri prikupljaju deke i poplune kako bi životinje mogle imati svoj topli kutak.

Ažurirano Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 10:18
Više...
 
Odlazak u HNK PDF Ispis E-mail
Autor Ratko Medan   
Četvrtak, 30 Ožujak 2023 00:00

 

U organizaciji razrednika R. Medana i 3.a razreda učenici i djelatnici naše škole proveli su 9. ožujka čarobnu večer u Hrvatskom narodnom kazalištu gledajući jedan je od vrhunaca operne umjetnosti Čarobnu frulu. To je posljednja opera genijalnoga skladatelja W. A. Mozarta koja je u formi bajke ispričala priču o borbi dobra i zla te potrazi za mudrošću.

Teško je izdvojiti tko je od autorskoga tima, ansambla predstave i orkestra bio bolji jer je cijela izvedba bila nestvarna. No, možemo izdvojiti lika Papagena koji je, ne samo svojim glasom i stasom osvojio srca publike (i Papagene), nego i potajno zadovoljstvo svih nas znajući da se iza te uloge skriva tata našeg učenika.

Nastavnica povijesti H. Bašić Cvenić provela je učenike hodnicima HNK, a cijelu priču završili smo na balkonu povijesne zgrade s kojega se pružao predivan pogled. Vjerujemo da će ova večer ostati upamćena i da ćemo je se rado prisjećati na obljetnicama mature. A sada tražimo neke nove kazališne izvedbe…

Irena Prgomet

Ažurirano Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 10:22
 
Kluba Volontera Gedez&ja PDF Ispis E-mail
Autor Zlatan Soldo   
Subota, 23 Svibanj 2015 13:17

Volonterke Kluba Volontera Gedez&ja, Geodetske tehničke škole Zagreb organiziraju u školi prikupljanje donacija i sredstava potrebnih štićenicima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Bistra te ih posjećuju kako bi im dostavile prikupljene donacije i provele vrijeme u igri s malim pacijentima velikog srca. Informacija je objavljenana na web stranicama http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/307

Ažurirano Subota, 23 Svibanj 2015 13:34
 
Obavijest volonterima PDF Ispis E-mail
Autor Admin   
Četvrtak, 14 Svibanj 2015 18:05
Obavijest školske psihologinje o posjeti Specijalnoj bolnici Bistra možete pročitati ovdje.
 
Izlet u Adventu PDF Ispis E-mail
Petak, 13 Prosinac 2013 14:34

Grupa učenika 1.-4. razreda u pratnji dvaju profesora naše škole i stručnog vodiča Autoturista bila je 7.-8. prosinca na izletu u Muenchenu i Salzburgu. Krenuli smo nešto iza ponoći i, uz povremena razbuđivanja na zgodnim slovenskim i austrijskim odmorištima, u jutarnjim satima stigli u suncem okupani glavni grad Bavarske.

 

München je status grada dobio 1175. godine, a danas je po veličini (s 1.3 milijuna stanovnika) treći njemački grad, a po gospodarstvu u samom svjetskom vrhu.

 Naravno, najprije je slijedio obilazak šire gradske jezgre (Marienplatz, Frauenkirche, Rezidencijalna palača, srednjovjekovna pivnica Hofbrauhaus, kraljevska palača, opera, parlament… ). Slobodno vrijeme za ručak iskoristili smo i za poneku sitnu kupovinu, a zatim smo posjetili automobilski gigant BMW koji se nalazi u samom središtu grada ispod znaka BMW-Vierzylinder (stilizirani znak tvornice koji čine četiri cilindra).  Prilikom obilaska pogona vidjeli smo kako većinu poslova oko proizvodnje automobila i motora rade kompjutorizirani roboti koji međusobno komuniciraju te izgledaju poput znanstveno fantastičnog filma. U skladu s tim radnika u proizvodnim pogonima ima iznimno malo.

Slobodno poslije podne proveli smo u šetnji gradom i druženju.  Smještaj u hostelu nas je posve oduševio, jer se radilo o modernom, lijepo uređenom i ugodnom prostoru. Činio nam se, sadržajima čak primjereniji od „standardnih“ hotela, jer je uz uobičajene sadržaje nudio i dvoranu za sportske igre (neposredna fizička aktivnost, imaginarni protivnici). Većina nas se bacila na stolni nogomet i boks tako da nam nije palo na pamet otići u noćni provod.

Drugi dan smo nakon doručka krenuli u Salzburg.  U okolici Salzburga nalaze se rudnici soli (koji su se eksploatirali do 1989.) po kojima je grad dobio ime (doslovan prijevod bi bio tvrđava od soli). Salzburg (Altstadt), u svijetu poznat po svojoj baroknoj arhitekturi, smatra se jednim od najbolje očuvanih gradova sjeverno od Alpa. Od 1996. stari dio Salzburga upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Današnji barokni izgled grada započeo je preobrazbom iz srednjovjekovnog  nakon 16. stoljeća. Njegov je najpoznatiji stanovnik svakako W. A. Mozart u kojem se rodio i proveo djetinjstvo. Danas se na svakom koraku osjeća njegova prisutnost (od rodne kuće, do svirke na trgovima, u lokalima do bezbrojnih suvenira…).

Mi smo najprije pješice razgledali grad (Mozartov trg, nadbiskupski trg sa starom i novom rezidencijom, toranj sa satom Glockenspiel, katedralu, stari gard, crkvu sv. Petra iz 12. st. i franjevačku crkvu iz 13. st. , Mozartovu rodnu kuću, dvorac Mirabell oko kojeg se prostire prekrasan park).

Poslije podne smo iskoristili za osobne potrebe (ručak, božićni sajam, trgovine) te se u večernjim satima uputili u Zagreb. 

U Zagreb smo stigli oko 22 sata puni utisaka i žalosni što je ovom prekrasnom izletu došao kraj.


Voditelj putovanja
Igor Šarić, prof.

Ažurirano Srijeda, 18 Prosinac 2013 22:19
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 1 od 5

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto