Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Sreća se množi kada se dijeli. PDF Ispis E-mail
Autor Ratko Medan   
Ponedjeljak, 10 Travanj 2023 00:00

Istaknut ćemo rad našeg Kluba volontera geodez&ja koji se može pohvaliti brojnim humanitarnim akcijama.

Akcija prikupljanja plastičnih čepova do skupih lijekova traje neprekinuto dugi niz godina, a započela ju je nastavnica M. Matošević. Volonteri godišnje prikupljaju tisuće čepova i doniraju ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Na dvama mjestima u školskim hodnicima postavljeni su plastični spremnici u koje se mogu odložiti čepovi, a plastične se boce mogu ubaciti u spremnik u podrumu škole. Sakupljanjem povratne ambalaže ostvaruju se novčani prihodi s kojima se kupuju materijali za izradu psećih kućica. Kućice pružaju sklonište napuštenim životinjama, a do sada su pronašle velik broj vlasnika. Tijekom hladnijeg vremena volonteri prikupljaju deke i poplune kako bi životinje mogle imati svoj topli kutak.

Malo je potrebno da se neka akcija proširi cijelom školom pa se tijekom adventa svaki dan u školi održava Slatka akcija, koju godinama potiče nastavnica A. M. Plemenčić. Prodaju se kolači koje prave naši učenici, a prikupljeni novac odlazi u dobrotvorne svrhe. I naša zbornica sudjeluje u slatkim donacijama, a razne se potrepštine prosljeđuju Facebook grupom Humanitarci Zagreb.

Generacije naših učenika pamte Božićni sajam u školi koji skoro 20 godina organizira nastavnica Daniela Žibrat Hulina. Na sajmu se po pristupačnim cijenama može kupiti odjeća, nakit, posuđe, knjige i drugo.

Odaziv na humanitarne akcije uvijek je tu, a upravo se jedna akcija provodila ovih dana. Prikupljale su se namirnice za nadolazeći blagdan Uskrsa za obitelji slabijeg imovinskog statusa kako bi i oni imali pravi blagdanski ugođaj.

Naše stručne suradnice podržavaju volontere i uvijek se brinu da su donacije na sigurnom, a sve to pod budnim okom ravnateljice. Volonteri najavljuju uskoro i trajno postavljanje kutija za baterije po školi. Stoga pozivamo i dalje sve učenike, djelatnike i roditelje da u ovim nepredvidivim vremenima i dalje vrijedno sudjeluju u radu Kluba volontera geodez&ja jer dobro se dobrim vraća!

Galeriju fotografija možete pogledati 


Irena Prgomet


Ažurirano Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 10:18
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto