Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Upitnik o interesu učenika srednjih škola za obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 11 Rujan 2016 09:41

Poštovani/a,

pravo za odgoj i obrazovanje na svom jeziku i pismu pripadnici nacionalnih manjina ostvaruju u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina te Zakonom o odgoju i obrazovanju na jeziku i pismu nacionalnih manjina.

Pripadnici nacionalnih manjina imaju mogućnost obrazovati se na materinskom jeziku na svim stupnjevima obrazovanja od predškolskog do visokoškolskog, stoga ističemo potrebu upoznavanja roditelja i učenika  na jedinstvenom  upitniku s ovom mogućnošću  u svim srednjim školama na području Grada Zagreba kako bi se utvrdio interes istih za obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina.

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba ovim putem traži provođenje upoznavanja učenika i roditelja s mogućnošću pohađanja nastave na jeziku nacionalnih manjina po modelu C. Trenutno se u Zagrebu nastava provodi na 3 jezika sa mogućnosti poširenja .

Osnovni cilj je pokretanje i proširenje nastave po modelu C u svim razredima srednjih  škola te upoznavanje učenika i roditelja da postoji i takva vrsta nastave. Nastava po navedenom modelu nije isključivo namijenjena pripadnicima nacionalnih manjina, mogu je pohađati i ostali učenici srednjih  škola.

Upoznavanje bi se provodilo u svim srednjim  školama  na početku  školske godine. Uz već pripremljeni Upitnik, škola provodi  upoznavanje učenika, a roditelji daju suglasnost svojim potpisom odnosno potpisuju Upitnik.  Molimo sve škole, da ovu obavijset i Upitnik objave na svojim Web stranicama.

Ažurirano Nedjelja, 11 Rujan 2016 09:57
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto