Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Dan Geodetske tehničke škole PDF Ispis E-mail
Autor Ardoja Ornik   
Subota, 05 Svibanj 2012 21:07
27. travnja GTŠ je proslavio Dan škole koji se podudara sa još dva značajna datuma – svjetskim Danom planeta zemlje i svjetskim Danom knjige.

Na samom početku ravnateljica nas je upoznala s uspjesima naših učenika na raznim natjecanjima iz kojih bi izdvojili državno natjecanje iz geodezije na kojem je Marijo Pejak iz 4.d zauzeo 2. mjesto (mentorica Snježana Voučko) i tako stekao pravo direktnog upisa na Geodetski fakultet.

U prvom smo dijelu priredbe čuli izvadak iz pisma indijanskog poglavice Seattle-a iz 1854. upućeno američkome predsjedniku kao odgovor na ponudu da bijelci kupe indijansku zemlju, a nakon toga prelijepu pjesmu Moj Zagreb (pjesma). Iza nje uslijedila je prezentacija o gradu Zagrebu kojem svi, na neki način, pripadamo. (prezentacija)

Povodom Dana knjige prisjetili smo se oca hrvatske književnosti Marka Marulića i Deset prava čitatelja proširili po svojem nahođenju. (Tako npr. ako imamo pravo čitati, imamo pravo i ne čitati, ne/dovršiti knjigu, ne/preskakati stranice, čitati bilo što i bilo gdje…).

Kao uvod u kviz natjecanje čuli smo pjesmu Geodeti, ovaj put! (pjesma) U kvizu su tri grupe natjecatelja-maturanata trebale pok azati poznavanje činjenica iz geodezije (izvan školskog programa), spretnost i brzinu u igri asocijacija i otkrivanja zagonetne slike te prepoznavanje zagonetne ličnosti (naš učenika kao državni prvak u kartingu). Iako su znanjem bili najskromniji, u drugim su igrama prikupili dovoljno bodova da se konačnim pobjednicima proglasi ekipa iz 4.c.

Nakon programa u dvorani, izašli smo na osunčane travnate terene gdje se održalo sportsko-rekreativno nadmetanje (vidi više pod natjecanja).
Ažurirano Utorak, 08 Svibanj 2012 09:02
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto