Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Novosti iz knjižnice PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 30 Svibanj 2013 20:38

Alan Ford

22. svibnja 2013. u Zagrebačko kazalište mladih knjižničar je vodio grupu učenika (većinom iz 1.c, četvero  iz 1.b i dvije učenice iz 1.a ) na novu hit-predstavu Alan Ford.

Oni koji su odlučili pogledati predstavu znali su već ponešto o slavnoj TNT družini iz istoimenog stripa.

Nakon gledanja predstave i pijuckajući besplatni sok koji su dijelili na izlazu, čuli smo i poneki komentar na dramatizaciju stripa.

Ivi Rogić (1.b) predstava i nije nešto, ne voli tu vrstu crnog humora i parodiju. Ipak  je većina bila zadovoljna glumom i specifičnim humorom, a i vjernošću prikaza junaka iz kultnog stripa.

Bilo je zanimljivo i u školi, gdje su se učenici 1.c potpisali na plakat posvećen komadu „Alan Ford“.

 

Festival tolerancije: 7. festival židovskog filma u Zagrebu

20. i 24.svibnja manja je grupa naših učenika došla na Dane tolerancije u kino Europa u Zagrebu, u pratnji pedagoginje i knjižničara. Treba odati priznanje svima koji već četvrtu godinu podržavaju taj projekt koji je motiviran holokaustom, ali je prerastao okvir teme i upoznaje djecu s raznim oblicima netolerantnog, nasilnog, ultradesničarskog ponašanja među mladima, naročito navijača nogometnih klubova.

Oba filma koje smo gledali vezani su za spomenute probleme i bili su dobar uvod u predavanje M. Ilića, svjetski poznatog ilustratora i razgovor s Brankom Lustigom, poznatim redateljem i zatočenikom njemačkih logora.

 

Šteta što se nije omogućilo i veći posjet, naročito u ponedjeljak, jer se po pitanjima učenika vidjelo da ih se iskreno dojmilo sve ono što su čuli. Neki  među njima nisu bili svjesni simbola koji se viđaju svuda oko nas. Žalosno je da kod nas odgovorni ne poduzimaju gotovo ništa da spriječe širenje takvih desničarskih neofašističkih  ideologija.

 

Bilo je dirljivo slušati i bolne uspomene iz mladosti B. Lustiga i njegove iskrene pozive djeci iz raznih hrvatskih regija da nas jedino prijateljstvo i poštivanje različitosti može spasiti od zala prošlosti koja se ponovno bude.

 

Ažurirano Četvrtak, 30 Svibanj 2013 20:40
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto