Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Novosti PDF Ispis E-mail
Utorak, 07 Svibanj 2013 09:01

Nakon Lidrana, na kojem smo imali dobrih uradaka, ali je samo Vilenova "Brazda" dospjela u krug radova koji su poslani na državnu konkurenciju (Đereku, učeniku 3.a, je to po drugi put da prolazi županijsku razinu), odlučili smo da malo populariziramo te radove i povežemo ih s manifestacijama: Europskom godinom čitanja, Danom hrvatske knjige (22.travnja) i Danom svjetske književnosti(23.travnja).

Komercijalni oblik Svjetskog dana književnosti je manifestacija Noć knjige, koja se u zadnjih nekoliko godina širi svijetom, a i kod nas se organiziraju različiti susreti s autorima, druženja i prodaja knjiga. Mi se već nekoliko tjedana pridružujemo tim događanjima na način da se pojedine grupe učenika prvih i drugih razreda sastaju u knjižnici i čitaju dramatizirane radove s Lidrana, ali i druge aktualnosti: obilježili smo tako Dan žena, 101. godišnjicu rođenja Vesne Parun, a čitat ćemo i tekstove ekološke tematike jer je 22.travnja i Dan Zemlje.

22. i 23.travnja će spomenuti učenici pročitati u svojim razredima spomenute radove, što će biti način da obilježimo ove datume. U planu je da se rad A. Novosela,"Nemoguća misija 8", učenika 4.c, sudionika ovogodišnjeg Lidrana, pročita na oproštajnom druženju s maturantima. Ako bude moguće, možda bi se učeničke interpretacije mogle vidjeti i čuti na web stranicama Škole.


S grupom maturanata namjeravamo u ponedjeljak 22. travnja, na Dan hrvatske knjige posjetiti, kao svake godine, Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

 

Ažurirano Utorak, 07 Svibanj 2013 09:05
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto