Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Prvi razredi u Gradskoj knjižnici i HAZU PDF Ispis E-mail
Utorak, 06 Studeni 2012 09:25

Prvi razredi u Gradskoj knjižnici i HAZU

(2.i 4. listopada 2012.)

Kao i prošlih godina knjižničar organizira s prvim razredima obilazak Gradske knjižnice i HAZU. Ti su posjeti ujedno i najava Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodnog dana školskih knjižnica.

Ove godine je u Gradskoj bila postavljena izložba o mjerenju šiberom, pa je i to bio dodatan razlog da se prvi razredi upoznaju s mogućnostima a korištenja Gradske knjižnice.

1.a i 1.d su obišli ove dvije kulturne ustanove u pratnji razrednika i knjižničara  u utorak 2. listopada, a 1.b i 1.c u četvrtak 4. listopada 2012.

Učenici su imali priliku upoznati i zagrebačke trgove: Starčevićev, Tomislavov i Strossmayerov, čuti nešto o povijesti tih ustanova i njihovih  različitih lokacija na području Zagreba.

U Gradskoj su učenici bili impresionirani knjižnim spremištima i kupolom na vrhu zgrade, u kojoj je bio postav izložbe „150 g. hrvatske željeznice“. Baščanska ploča i kovčeg sv. Šimuna – eksponati su o kojima su učenici imali priliku čuti nešto više, a spomenuti su i neki drugi čuveni predmeti koji se čuvaju u Akademiji: violina King, Misal po zakonu rimskog dvora…

 

Nadamo se da će učenicima ovi obilasci ostati u dugom i ugodnom sjećanju, i da će odsad prolaziti pokraj ovih zgrada i po Zagrebačkoj potkovi s malo više razumijevanja i pozitivnih emocija.

N. Butorac

 

Ažurirano Utorak, 06 Studeni 2012 09:34
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto